
31 sie Film OD KUCHNI
Trzecie spotkanie Od kuchni.
Często myślę, że mam niezwykłe szczęście, że żyję tu i teraz. Że moim dylematem jest nie “co włożyć do garnka”, tylko “co by tu dziś zjeść”. Kuchnie na całym świecie wyglądają bardzo różnie, ale najważniejszy jest ogień. Gdy ludzie posiedli umiejętność utrzymywania i rozpalania ognia zmienił się świat.

A czy zastanawialiście się kiedyś, skąd te wszystkie aromatyczne przyprawy, kawa, herbata biorą się w naszym domu? Jesteśmy zależni od zdrowia ludzi pracujących na drugim krańcu świata. A w czasie pandemii również i oni nie mają lekko.

Zapraszam na spotkanie łączące prezentację multimedialną z warsztatami, podczas których opowiadam jak zrobić niezwykle aromatyczną herbatę z fermentowanych liści malin.
Projekt realizowany w ramach stypendium Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
