
26 sty SZLAKIEM SMAKU – AZJA
Prezentacja i warsztaty szlakiem smaku – Azja – poznaj szczegóły!
Azja Południowo-Wschodnia to nr 1 na liście każdego miłośnika dobrego smaku. Tu znajdziemy prawdziwe kulinarne cuda. Wspaniałe zupy na śniadanie, piekielnie ostre placki na obiad, owoce pieczone i smażone, robale w sezamie i jajka sezonowane. Zapraszamy w podróż tam gdzie pieprz rośnie, żeby poznać trochę smacznych i mocnych historii. Opowiemy pikantne szczegóły o przyprawach, zdradzimy kilka kulinarnych sztuczek i dobrych przepisów. Zajrzymy na plantację kakao i wanilii, będzie też o potrawach tabu – o wieprzowinie, wołowinie i… psinie.
Nie warto tylko opowiadać o smakach, trzeba też skosztować, powąchać siorbnąć i mlasnąć. Dlatego ta prezentacja multimedialna może być połączona z:
- degustacją azjatyckich potraw i herbat
- warsztatami gotowania kilku wybranych potraw. Wybór potraw do należy do Was.
Możemy wspólnie zrobić: sajgonki, sushi, kimchi, green curry, nasi lemak i kilka deserów z fasolki mung, czy mleczka kokosowego.
Efekt edukacyjny
- Zachęcimy do otwarcia się na nowe smaki i używania przypraw w odpowiednich połączeniach.
- Poznamy ciekawe przepisy z Wietnamu, Sri Lanki, Kambodży, Malezji i Tajlandii.
- Dowiemy się jak oddziałują na nasz organizm poszczególne przyprawy i jak można je stosować w naszym klimacie.
- Poznamy i spróbujemy nazwać nowe smaki i aromaty.
Ilość osób i czas trwania warsztatów szlakiem smaku
Grupa warsztatowa zazwyczaj liczy do 25 osób.
(w wyjątkowych przypadkach możemy zwiększyć ilość osób i zmienić formę warsztatów)
Warsztaty szlakiem smaku – Azja trwają 60-90 min., w zależności od preferencji zamawiającego.
Cena
Cena dostosowywana jest indywidualnie do każdego warsztatu i zależy od kilku czynników, m.in. od liczby grup warsztatowych (jeśli grup jest więcej wtedy cena znacznie spada), miejsca i tematyki.
Z reguły waha się w okolicach 10 – 20 zł od osoby. Wystawiamy faktury.
Zamów warsztat
Przygotować dla Ciebie wycenę?
Prześlij nam kilka szczegółów