Rozki kokosowe

Rozki kokosowe

 

Rożki kokosowe

 

  • 30 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 12 dag cukru pudru
  • 12 dag wiórków kokosowych
  • 1 żółtko


Wszystko razem musisz zarobić, potrzebna będzie odrobina siły.

 

Gdy ciasto jest gotowe to możesz uformaować różne kształty ciastek. Możesz zrobić rogale, wałeczki, kuleczki, malutkie wężyki i układać je na wysmarowaną blachę.

 

Teraz pomoc dorosłych jest nieodzowna – trzeba włożyć ciastka do piekarnika i piec około 10 minut w 180 st. C.

 

Gdy już ciastka ostygną to  można przed zjedzeniem można je ozdobić. Cieszą wtedy nie tylko kubki smakowe, ale i oko.

 

Końcówki rogaliczków, wałeczków można zanurzyć w polewie czekoladowej, obsypać je kokosem, kolorową posypką. Przepyszne i bardzo łatwe!