01 gru Masło ziołowe
MASŁO ZIOŁOWE
Mamy propozycję, dla tych, którym znudził się CODZIENNY SMAK MASŁA. Można to zmienić i to bardzo prosto!
- Do miseczki włóż masło (ile masła? To zależy od ciebie – można dać całą albo pół kostki masła).
Ucieraj masło na puszystą masę i bardzo powoli dodawaj łyżkę soku z cytryny.
- Teraz dodaj zioła – i znowu wszystko zależy od ciebie, co dodasz.
Możesz dać świeże zioła: pół natki pietruszki, bazylię, rzeżuchę, koperek, szczypiorek
albo suszone zioła: oregano, lubczyk, bazylię.Najważniejsze jest żeby dokładnie umyć świeże zioła i drobno posiekać.
Jeśli lubisz możesz dodać ząbek albo nawet dwa ząbki czosnku.
- Pomieszaj wszystko dokładnie drewnianą łyżką.
- Włóż naszą miksturę na chwileczkę do lodówki, żeby nie było zbyt miękkie i już gotowe!
- Posmaruj teraz kromkę chleba, albo własnoręcznie upieczone bułeczki ziołowym masłem i poczęstuj wszystkich.
I co, smakowało?